We leggen het nog 1 keer uit #evenementenstip #tobecontinued

Sinds januari dit jaar zitten we steeds vaker aan de vergadertafel ons af te vragen of we het wel allemaal goed doen. Onze evenementen, onze websites, foto’s, video; iedere keer lopen we tegen de nieuwe AVG/GPDR wetgeving aan. Oftewel hoe verwerken we persoonsgegevens.

Tijdens Haarlem Culinair hebben we een kleine aanpassing in ons huisreglement gemaakt. Wil je niet herkenbaar in beeld op foto’s en video’s gemaakt tijdens het evenement, dan bieden wij de mogelijkheid een rode stip op het voorhoofd te plakken waardoor wij bij controle van de foto’s deze personen onherkenbaar kunnen maken.

Het was een geslaagde, drukke 24e editie en er zijn in totaal 3 stippen gevraagd die wij later niet meer terug hebben gezien op de foto’s. Nu Bubbles & Bites al weer voor de deur staat 24 t/m 26 augustus hebben we ook daar in het huisreglement de uitbreiding ingevoerd. Vanaf dat moment stond de telefoon roodgloeiend. Media, internetdeskundigen en collega-organisatoren wilden alles weten. Ook ontstond er een flinke discussie op internet met louter positieve feedback. Ook in deze discussies kwam vaak de onduidelijkheid van de nieuwe wetgeving naar voren.

Een aantal keren werden wij gewezen op mensen die vanuit religieuze achtergrond zelf een rode stip op het voorhoofd hebben. Met die reden zullen wij vanaf nu – en daarbij heeft Bubbles & Bites dus de primeur – een witte stip aanbieden in plaats van rode stippen.
Daarnaast zijn wij door al het enthousiasme waarmee dit is ontvangen verder aan de slag gegaan om deze actie een nog duidelijker gezicht te geven en deze zo met stip op de kaart van de wetgever te zetten. Of zonder stip dus, maar daar over vertellen we graag volgende week meer. Voor nu: we leggen het nog 1 keer uit, waarvoor dank EditieNL. En PetaPixel voor het uitdragen van de boodschap in het Engels. (Linkjes na de video).

Artikel haarlemculinair.nl:  https://haarlemculinair.nl/we-leggen-het-nog-1-keer-uit-evenementenstip-tobecontinued/

TV-item EditieNL 18 augustus 2018:  https://www.rtlnieuws.nl/editienl/laatste-videos-editienl/een-stip-geen-foto

PetaPixel (Engelstalig): https://petapixel.com/2018/08/17/festival-dont-want-to-be-in-photos-put-a-red-dot-on-your-forehead/

Restaurant Fris verovert De Smulpaap tijdens Haarlem Culinair

Vrijdag 3 augustus zette de  vierkoppige jury hun tanden in 13 gerechten van de deelnemers aan Haarlem Culinair. De chef-koks was gevraagd om de beste Duitse wijn-spijscombinaties samen te stellen en deze te laten beoordelen. Restaurant Fris werd de winnaar met een gerecht bestaande uit o.a. een tomatentartaar met gegrilde watermeloen. De Duits Riesling van Selbach paste daar uitstekend bij. Naast Restaurant Fris werd de Top 3 gevormd door Ratatouille Food & Wine en nieuwkomer Diga. 

Lees verder

DJ in the house

DJ John Castenmiller roert in de muzikale pan bij Haarlem Culinair!

In 2009 stopte John Castenmiller na 23 jaar met zijn Musketiers, de befaamde bar-dancing aan de Gedempte Oude Gracht waar veel Haarlemmers met weemoed aan terug zullen denken. Van zijn vrienden kreeg hij op de afscheidsavond een doos met DJ John flyers die hem moesten stimuleren om vooral door te gaan met het draaien van muziek. Nu, acht jaar later is DJ John een van de bekende namen in het feest circuit van Haarlem en omstreken. Op Haarlem Culinair is hij de man die de muzikale klanken verzorgt.

Lees verder

De eyecatcher

Maandagavond begint de opbouw van één van de eyecatchers van Haarlem Culinair, de Perfect Sky.
Na de maandagmarkt rollen de trailers het terrein op en is de aanvang van de opbouw van deze reuze parasol.

Lees verder

Wij hebben er zin in!

Dat we nog lang en smakelijk mogen  genieten van de culinaire hoofdstad van Nederland

Mooie uitbreiding bij Toujours

Toujours is een onvervalste Urban Frenchy Bistro. Wat vooral betekent dat je kunt genieten in een heel relaxte sfeer.
In 2016 won Toujours de Smulpaap, deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens Haarlem Culinair aan een deelnemende restaurant , voor de beste wijn spijs combinatie.

Lees verder

  • 1
  • 2
  • 4

Onze sponsors

Onze partners

Media partners

amici di Haarlem Culinair