Vrijdag 3 augustus zette de  vierkoppige jury hun tanden in 13 gerechten van de deelnemers aan Haarlem Culinair. De chef-koks was gevraagd om de beste Duitse wijn-spijscombinaties samen te stellen en deze te laten beoordelen. Restaurant Fris werd de winnaar met een gerecht bestaande uit o.a. een tomatentartaar met gegrilde watermeloen. De Duits Riesling van Selbach paste daar uitstekend bij. Naast Restaurant Fris werd de Top 3 gevormd door Ratatouille Food & Wine en nieuwkomer Diga. 

Lees verder

Wij hebben er zin in!

Dat we nog lang en smakelijk mogen  genieten van de culinaire hoofdstad van Nederland

DJ in the house

DJ John Castenmiller roert in de muzikale pan bij Haarlem Culinair!

In 2009 stopte John Castenmiller na 23 jaar met zijn Musketiers, de befaamde bar-dancing aan de Gedempte Oude Gracht waar veel Haarlemmers met weemoed aan terug zullen denken. Van zijn vrienden kreeg hij op de afscheidsavond een doos met DJ John flyers die hem moesten stimuleren om vooral door te gaan met het draaien van muziek. Nu, acht jaar later is DJ John een van de bekende namen in het feest circuit van Haarlem en omstreken. Op Haarlem Culinair is hij de man die de muzikale klanken verzorgt.

Lees verder

Toujours is een onvervalste Urban Frenchy Bistro. Wat vooral betekent dat je kunt genieten in een heel relaxte sfeer.
In 2016 won Toujours de Smulpaap, deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt tijdens Haarlem Culinair aan een deelnemende restaurant , voor de beste wijn spijs combinatie.

Lees verder

De eyecatcher

Maandagavond begint de opbouw van één van de eyecatchers van Haarlem Culinair, de Perfect Sky.
Na de maandagmarkt rollen de trailers het terrein op en is de aanvang van de opbouw van deze reuze parasol.

Lees verder

Er is wijn en bier!

tekenen-wine

tekenen-bier

Afgelopen week zijn we met onze trouwe partners Kronenbourg 1664 en Wines of Germany wederom tot een overeenstemming  gekomen voor de 23 editie van Haarlem Culinair.

Lees verder

  • 1
  • 2
  • 4

Onze sponsors

Onze partners

amici di Haarlem Culinair