Restaurant Fris verovert De Smulpaap tijdens Haarlem Culinair

Vrijdag 3 augustus zette de  vierkoppige jury hun tanden in 13 gerechten van de deelnemers aan Haarlem Culinair. De chef-koks was gevraagd om de beste Duitse wijn-spijscombinaties samen te stellen en deze te laten beoordelen. Restaurant Fris werd de winnaar met een gerecht bestaande uit o.a. een tomatentartaar met gegrilde watermeloen. De Duits Riesling van Selbach paste daar uitstekend bij. Naast Restaurant Fris werd de Top 3 gevormd door Ratatouille Food & Wine en nieuwkomer Diga. 

De presentatie van het gerecht en de uitleg en de aankleding van hun tijdelijke restaurant konden ook de goedkeuring van de jury krijgen. Naast de schaal die bij De Smulpaap hoort hebben zij ook een wijnreis naar Duitsland ontvangen, aangeboden door hoofdsponsor Wines of Germany.

De jury, bestaande uit John Beeren (De Bokkedoorns), Alain Jacobs (Wines of Germany), Peter Edwards (Southern Cross) en Herman Opmeer (Haarlem Culinair) stond weer voor moeilijke keuzes. Alle gerechten waren goed van smaak waarbij de bijpassende wijn veelal het verschil maakte.  Maar ook de uitleg en de wijze waarop de gerechten gepresenteerd werden bepaalde mede het cijfer.

Gisteren was de laatste dag van de 24e editie van Haarlem Culinair. Deze editie kan als succesvol worden beschouwd. Afgelopen donderdag gaf Yvette van Boven het startsein  waarna vier dagen met duizenden bezoekers volgde. Ook de Speciaalbier markt kon op veel bezoekers rekenen. In de avonden zorgde DJ John Castemiller voor een gezellige sfeer.

De organisatie, H&L Producties, kan zich nu gaan richten op het zusterevenement Bubbles & Bites Bloemendaal van 24 t/m 26 augustus aan de Donkerelaan in Bloemendaal.

Haarlem Culinair is mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsors Wines of Germany en Kronenbourg.

Onze sponsors

Onze partners

Media partners

amici di Haarlem Culinair